Inredningstips & Blogg

Vi har nu sammanställt de inredningstrender som kommer att stå i  fokus inför 2020. 


Allting följer ett tema om att ta hand om vårt välmående i en värld med högt tempo och där vi är konstant uppdaterade och   fastklistrade vid våra mobiler. Detta skapar ett behov där vi i dagens läge behöver en rofylld plats för att slappna av. 2020 kommer med stort fokus på naturliga färger och material som ger en behaglig känsla och lugn i jordnära och vilande toner så som beige, brun, rostiga gula och röda toner. Mycket träinslag, både på möbler, lampor, tavelramar och detaljer, även den ljusa eken och mörka valnöten är i stort fokus. Detta har vi även sett mycket av redan 2019. 




5 Inredningstips inför 2020

1. Inred med ljusa naturliga färger så som beige och olika nyanser av brunt. Kombinera gärna grått och beige tillsammans med någon vit detalj.

2. Mjuka runda former, inredningsdetaljer så som lampor och vaser har stort fokus på form under året. Det blir allt vanligare med mer assymetriska skulpturer, bort från de perfekta raka linjerna. Valv och ovala speglar syns allt mer, allt ifrån geometriska former till asymmetri.

3. Fokus på naturen, mycket trämaterial som den fina ljusa eken till mörk valnöt ser vi för det kommande året. I kombination med behagliga toner och mycket gröna växter som torkade snitt och pampasgräs.

4. Färg, vi kommer från en tid med avsaknad av färg. Blanda nu in accentkulörer tillsammans med de harmoniska beiga, allt från kornblått, grönt, rosa, gult och rostig röd/lila. Välj mellan mustigt rostiga färger eller en mer pastellig ton.

5. Hållbarhet är i stort fokus och det kommer att bidra till att trenderna blir mer långvariga. Så när vi konsumerar saker kommer de att användas under en längre period. Hitta allt flera platser i hemmet där du kan möblera om, med befintliga och nya detaljer för att få nytt liv i inr
edningen.




Att inreda med milda, ljusa och varma toner har en positiv effekt på kroppen som bidrar till ett inre lugn. Det blir som att skapa en egen spa känsla i hemmet. Till skillnad från den tidigare industriella trenden med stort fokus på svart och hårda material, övergår vi nu till mjuka naturliga former i material som är både släta som med unika strukturer. Material som linne är fortfarande favoriten på gardiner, soffor, sängkläder och gärna i en naturlig beige/vit kulör, mer än mörka toner. 




Helfärgade detaljer, kombinerat med mjuka runda linjer. Kombinera gärna i grupp av flera vackra detaljer som skapar ett stilleben som går ton i ton. Som väntat följer också tablebooksen med in i 2020. När det kommer till trender inom lampor så är det stort fokus på unika, mjuka och runda former. Säregna former på alla detaljer och vackert hantverk med stort fokus på skulpturer har aldrig varit mer rätt.  





En stor snackis under inledningen på året är att våga ta in mer färger, speciellt stark kornblå har varit i stort fokus. Men för den som hellre vill knyta an till de varma och jordnära tonerna, plocka upp en färg du har i hemmet och byt ut de tidigare vita väggarna till denna. Allt från beiga toner, till mustig brun, ljusgrått och greige  har varit svårt att missa. Brända gula toner som drar åt de orange/bruna hållet har verkligen blivit en stor trend 2019 som kommer att hålla i sig in i 2020. Alla varma, jordiga toner kombinerat med en rostig brun skala, även röda och rosa toner har varit en självklarhet som kommer att stå stadigt även in i det nya decenniet. Det vi ser som ett nytt fokus 2020 är grönt i alla olika nyanser, från stark grön till den grågröna favoriten. Torkade växter och snitt så som pampasgräs och stora gröna plantor är fortarande en stor del av inredningen. 










Beige är det nya vita och brunt är det nya svarta.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »