Miljöpolicy Calixter AB

På Calixter strävar vi varje dag efter att arbeta på ett mer hållbart sätt. Det gäller hållbarhet för att vår personal ska må bra och trivas hos oss men också hållbarhet gällande vår miljö och klimat.

Som arbetsgivare vill vi ta vårt ansvar och vara en arbetsgivare som följer de lagar och regler som finns gällande arbetsrätt i Sverige. Som medarbetare hos oss ska man känna sig trygg med sin anställning och på att vi rekryterar enbart efter kompetens. Hos oss spelar det ingen roll vart du kommer från, vem du vill leva tillsammans med eller hur gammal du är.

Hur jobbar vi med miljöfrågor?

Vi letar ständigt efter leverantörer som erbjuder produkter med ett genomgående miljötänk. Vi har därför en rad produkter i vårt sortiment som är tillverkade av återvunna material. Hållbar belysning är inte svårt att skapa, man behöver bara hitta rätt leverantörer. Många av de produkter som vi erbjuder till dig som kund lagerhålls direkt hos leverantören, vilket betyder att vi kapat ett led i fraktkedjan eftersom din produkt skickas direkt från leverantören till dig. På så sätt kan vi minska våra transporter och spara på miljön.

Vi använder oss främst utav DHL som fraktpartner när vi skickar ordrar från vårt egna lager. Här kan du läsa om hur DHL arbetar med hållbarhet och mot strävan om att bli helt utsläppsfria till 2050.

Vi återvinner alla våra förpackningar, emballage och material och återanvänder gärna fraktlådor, kraftpapper och annat material som behövs för att packa din order säkert.


Vårt arbete med returer

Inom all e-handel så är returer ett av de största problemen när det kommer till hållbarhet och många företag låter dessutom sina returer gå till ett helt annat land där de hanteras för att sedan skickas tillbaka till lagret. På Calixter.se tar vi alltid ut en returavgift som kan skilja sig från gång till gång beroende på paketets storlek. Det ska vara enkelt att returnera en vara som man inte vill ha, men vi vill inte uppmuntra ett beteende där man beställer lampor och belysning för att testa runt lite hemma och sedan skicka tillbaka. Skickar du tillbaka en vara till oss så kommer den direkt till vårt lager i Mölndal och vi packar själva upp varan igen, helt utan mellanhänder. 

Vi hoppas såklart alltid att du vill behålla ordern du fått hem och att du då återvinner kartonger, emballage och annat material.

Har du synpunkter eller frågor kring vårt miljöarbete? Hör av dig till oss!