Inredningstips & Blogg

Att inreda sin uteplats  kan vara både svårt och krångligt beroende på  vad man har för förutsättningar. 
Såhär kan du tänka när du inreda uteplats med några inredningstips:

Belysning är A och O, det blir så mycket mer mysigare känsla, blanda din inredning med en större utomhus-takpendel centrerat ovanför sittgruppen i uterummet, om det såväl är matbord och stolar eller en soffgrupp. En centrerad stor pendel som utomhusbelysning gör en känsla av att man är i ett rum, en tydlig förlängning av de resterande hemmet.


Det dessutom alltid supermysigt med ljusslingor som hänger runt om kring på väggarna, man skall inte glömma att dekorera väggarna även i ett uterum, kanske med några tavlor eller häng upp ett snyggt tyg som kan agera tavla. Hängkrukor för att bryta av med eller små vägghyllor som du kan placera krukor och ljuslyktor på är ett trevligt alternativ att få en hemtrevlig känsla.



Ljuslyktor i glas är en riktig mood booster, det blir så mysigt och man får ett varmt och flammande sken. Blanda ljuslyktor i samma material så som ljuslyktor i metall, ljuslyktor i trä, ljuslyktor i glas, samma material fast i olika storlekar av snarlika ljuslyktor blir en riktigt snygg kombo som ser livligt och genomtänkt ut på samma gång. Om jag skall ge mitt bästa  tips är att dekorera med olika glasljuslyktor på bordet, och lite större golvljuslyktor i trä eller metall på golvet.


Större ljuslyktor för blockljus är helt klart ett måste om man har en  stor altan eller eller en dekorerad uteplats. 

Att dekorera en balkong kan vara lite svårare än en uteplats då man inte har lika många väggar att använda, men någonting som alltid går hem är en ljusslinga runt om räcket eller på väggen beroende på hur din balkong ser ut. Att inreda med både en trall eller en matta kan dessutom verkligen ge ett riktigt lyft för att skapa en varm och hemtrevlig känsla, detsamma gäller i ett uterum eller uteplats. Att lägga en matta eller träpall skapar dessutom en gruppering som tydligt markerar att  här är ett möblemang som avskiljer på ett positivt sätt sig från resterande ytor. Mattor är ett bra tips till dig med uteplats på grus eller uteplats på stenplattor för att skapa en tydligare grupp.  



Dekorera balkongen med minst en växt, välj gärna en större golvplantering och kompletterar en bordskruka. För dig på en mindre balkong, se över dina möjligheter att sätta upp någonting växtligt på väggarna eller på räcket om du inte har platsen på golvet eller på någon möbel. 


Textilier, det ger ett mjukt och mysigt intryck som känns inbjudande. Blanda olika kuddar och plädar som man dessutom kan kura in sig i senare på kvällen när det blir kyligare. När det kommer till utomhustextilier så rekommenderar jag att till en matgrupp ha likadana kuddar eller från samma serie till stolarna. Till en soffgrupp kan man mixa och matcha lite mer med mönster och olika enfärgade kuddfodral för att skapa en lite mer livlig och gosig look. Piffa din balkong med textilier, att placera en kudde i varje fåtölj eller några i soffan är jätteviktigt för att balkongen inte skall kännas för rak, då det ofta är väldigt raka former på en balkong, speciellt om man har raka balkongmöbler. Då är det viktigt blanda upp med lite växter, kuddar och detaljer som ljuslyktor för att det skall kännas mysigt och ombonat. 




          




Bär ut dina glas och tillbehör på snygga brickor, olika trendiga brickor i allt från mässing till minimalistiska brickor i metall till rottingbrickor.
De kan dessutom vara snyggt att hänga upp på väggen för att få en lite mysig look perfekt för uterummet. 





Vi på Calixter önskar er alla en solig och underbar sommar med fantastiskt dagar och härliga kvällar på eran dekorerade uteplatser och balkonger! 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »