Inredningstips & Blogg

Att jobba hemifrån  är allt mer vanligt i dagsläget så vi skall ge alla våra bästa tips som kan hjälpa dig i ditt hemmakontor. 

Struktur är A och O,  det är viktigt att ha en generell plan över vad som skall göras och sedan stycka upp det till mindre avklarbara mål som man sedan kan checka av (Den bästa känslan i världen). Börja med att göra en lista över de stora och små uppgifterna och sedan delar du in de i många små, samt de som skall vara avklarade under arbetsdagen. 

Att arbeta i en trevlig och städad miljö hjälper dig att hålla fokus, sätt dig inte i ett rum fullt med stök som ligger framme. Det bästa är att se till att det är fint redan kvällen innan, men annars rekommenderar jag att speed plocka undan så när du väl drar igång, är fokuset inte på ett par äckliga strumpor som ligger i ögonvrån och stör. Att sitta och stirra rakt in i en vägg är inte lika rogivande, se till att du kan titta ut genom ett fönster och se dagensljus när du sträcker på nacken, ljuset ger så mycket mer energi än en platt vägg. 

Just nu när stora delar av befolkningen jobbar hemifrån som inte vanligtvis jobbar hemmifrån är det viktigt att ändå se till att ordna en trevlig arbetsplats, möblera om placera ett skrivbord mitt i vardagsrummet om det är nödvändigt. Flytta runt på soffan och ställ skrivbordet så du får en trevlig vy över rummet. Det är många som kanske sedan tidigare har en arbetshörna i hemmet, ett enkelt knep är att bara dra ut bordet och sätt dig på andra sidan så kommer det inte kännas lika instängt när man skall sitta i längre perioder. 

Håll rutin, om du inte har massa olika möten inbokade utan jobbar mer självständigt, är det viktigt att fortfarande ha inplanerade pauser så du kan sträcka på benen. Sitt inte hela dagen i pyjamas utan ta på dig vanliga anständiga kläder, om det är en riktigt seg dag, släng på en kavaj så kommer du genast känna dig i ett mer business mood. 


Att ha ett kontor hemma ger dig alla möjligheter att verkligen göra det snyggt, och en arbetsplats som du längtar efter att sätta dig vid. Det är även de små detaljerna som gör en så stor skillnad. 

Här kommer tre detaljer som kan göra ditt skrivbord till en så mycket vackrare plats. 

1. Lampa, unna dig en snygg bordslampa som inte bara ger bra belysning utan även en känsla av lyx och såklart en vacker inredningsdetalj. Självklart kan man även ha en vägglampa om det är brist på arbetsyta eller en snygg golvlampa bredvid arbetsytan. 

  Olsson & Jensens bordslampa Mario vit
  Borslampa Savoy, mässing nu: 1067kr           Bordslampa Swan, svart nu: 1221kr               Mario bordslampa, vit Nu:699kr  


      Bordslampa Luna svart, Liten | Globen Lighting i gruppen INREDNING / LAMPOR / Bordslampor hos Calixter AB (215011)    
    Opal Bordslampa nu: 1599kr                      Bordslampa Luna svart liten, nu 671kr       Bordslampa Picasso 35 mattsvart nu: 2799kr

  svart bordslampa rod 47 cm från pr homeVincent bordslampa i färgen mattsvart från svenska varumärket Belid
        Elegant Bordslampa Nu: 919kr                   Rod bordslampa 47 Nu: 539kr            Bordslampa Vincent mattsvart Nu: 1499kr


2. Kruka, en liten kruka med en växt ger mer liv och energi till alla olika miljöer, så självklart är det ett enkelt och snyggt sätt att piffa till skrivbordet. 

3. Lyxa till det med några snygga förvarings-askar som du kan ha pennor, gem, post-its, kvitton och annat viktigt men inte så trevligt att ha framme.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »