Inredningstips & Blogg

Populära inredningstrender 2022

Inredningstrender 2022 - 5 trender att följa

Vilka trender inom inredning, belysning och design kommer fortsätta efter årsslutet?
Hållbarhetstänk står i fokus, Färgrika toner, Metall/silver finish och Dämpande neutrala färger.



1. Hållbarhet och miljövänliga alternativ


Vi märker att fler och fler inredningsintresserade väljer gröna alternativ av produkter i sitt hem. Inte bara på större möbler, utan också på mindre detaljer som lampor, dekoration och belysning. Genom att behålla och återanvända produkter kan du inreda runt dessa, istället för att slänga.


Belysning i hållbart material - Korklampor från BelidWagner taklampa från Globen Lighting


Materialen anpassas alltmer för en hållbar utveckling utan att förlora snygg design. Ett exempel är rispapperslampor som har en skandinavisk design kombinerat med japansk formgivning. Denna stilen liknar den skandinaviska med att ta bort alla onödiga saker och skapa större utrymme för möbler som kombinerar funktionalitet och design. Genom att använda förnybara material som papper i rispapperslampor undviker vi onödig användning av fossila eller ändliga material.

Läs mer om Calixters miljöpolicy här ››


Naturliga material på lampor och belysningVägglampa tropez från Globen Lighting i pappers mache

 
2. Lila och blå blir mer populärt


Pasteller börjar bli mer populärt och var redan en påbörjad trend förra året, men som håller i sig. Lila och blå är de två färger som vi ser öka som mest i olika dekorationer, tapeter och möbler.


Lila nyanser i vardagsrum med lampor från Umage
Clava dine i blått utförande från Calixter.seBlå färgstruktur i vardagsrum från danska Hubsch


3. Våga blanda färg i din inredning

Om vi tittar närmare på det moderna skandinaviska hemmet kan vi i många fall se en ökning av olika kombinerade färger. Vi vågar utforska färger och material tillsammans på nya sätt och öka färgskalan på väggar, textilier och designbelysning.


Bordslampor i olika färger från MarsetTrendiga och färglada lampor i matsal

Att våga använda färg betyder inte alltid att rummet behöver bli färgglatt. Om du till exempel vill börja implementera fler nyanser i hemmet, men inte använda för starka färger, fungerar det lika vackert med matta eller dova alternativ för att balansera ut det.


4. Metall


Inredningstrender håller ofta en längre tid och vi kan fortfarande träffa på en del trender från förgående år. Metall, silver och antikt är något som funnits en längre tid, men som ofta blir enkelt att matcha din övriga inredning med. Oavsett om du fokuserar på starkare nyanser eller en mer svart/vit inredning, så passar det nästan alltid att kombinera med en neutral metallfärg som grå/silver.

Silver-krom svamplampa från Hubsch i vardagsrumSilverlampa från By Rydéns över matbord

Kombinera med andra trendiga detaljer i olika färger och material!

Vägglampa dekorativ från HubschGross taklampa grå från By Rydens - Statement detalj i ditt vardagsrum


5. Lättmatchande neutrala färger


Som vi nämnde i punkterna ovan så vågar vi experimentera och använda mer färger än tidigare år, men en storfavorit i det skandinaviska hemmet är, och har längre tid varit neutrala och ljusa toner i hemmet. Vi kan se en fortsatt popularitet inom denna trend med sina minimalistiska uttryck och naturnära färger. Istället för att dekorera hemmet med olika slags blommor nöjer vi oss tex med grenar och kvistar, som i många fall matchar inredningen lika fint som med färg.


Taklampa Kyoto svart/vit i rispapper från Globen LightingMinimalistisk taklampa Buddy från Belid/Herstal som sänglampa
Bolux bordslampa svart i sovrumTaklampa Annular vit över matgrupp


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »