Inredningstips & Blogg

årets senaste inredningstrender 2021 - Calixter.se

Största trenderna och formerna inom belysning

Det nya året är här och det kommer med flera nya populära inredningsstilar och trender. Vi har sammansatt 3 av de populäraste trenderna vi ser 2021. Inredning är aldrig komplett utan belysning och vi har valt att fokusera på designlampor som passar årets trender. Läs mer och inspireras av formerna och designerna som är i tiden detta året.



Jordnära toner

Ljus naturfärg och beiga/bruna toner är en tydlig fortsättande trend 2021, som vi sett under 2020. Denna öppna och luftiga inredningsstil är utmärkande skandinavisk som alltid är så tidlöst och stilrent. Designlampor går enkelt att kombinera med dessa varma och blonda färger, både för att skänka ljus och att föra ihop inredningen med en ögonfångande statement piece. Läs mer om naturmaterialet valnötsträ i skandinavisk design hos Naturplanks

Discus taklampa från Co BankerydBolux bordslampa vit från Calixter

Lampor tillverkade av klimatsmarta material som rispapper blir allt mer vanligt, och dessutom passar perfekt med de trendiga beiga tonerna. Mer återvunnet material vi hittar i dagens belysning är papier-maché och eco plast som är positiva tecken på att miljötänk blir mer och mer i fokus. Andra materialtrender vi ser öka i popularitet är inredning och belysning i hållbart material som valnötsträ som klarar av lite slit och märken, vilket även skapar en avkopplande känsla.


Naturliga material på lampor och belysningKyoto taklampa från Globen Lighting i sovrum

 
Runda former och mjuka hörn

Vare sig det är en soffgrupp, matbord eller en bordslampa, kan vi se att de runda formerna ökar mer och mer i inredningsvärlden. Raka kanter och hörn går allt mer mot en mjuk och formbar riktning för att skapa ett harmoniskt hem. Lampor och ljuskällor med snygga runda kulor i opalglas eller klarglas är fortsatt trendande inom designbelysning. En stark trend är att jobba med mycket former både unika och geometriska detta ser vi bland konst och inredningsdetaljer, detta har funnits sedan länge bland belysnings designklassikerna men under 2021s trender få de mer ett större fokus i hemmet.


Runda kanter på soffgrupp från WOUDHubsch senaste nyhet 2021 - Bordslampa glas/opalBordslampan Ghost på piedestal bland andra inredningsdetaljer


Populära lampor och belysningsdesigns från 70-talet


Retrostil från
70-talet 

Vi ser en fortsatt trend i designs och former från en stil inspirerad av de tidigare tidsperioderna från 1970-talet. Keramik, manchester, fransar och rotting är bara en del av lamptrender som är tillbaka. Här kan vi hitta klassiska lampor och inredning med massor av underbara färger, som man nästan glömt av hur fina de är.

Bordslampor i keramik med vackra former och fönsterlampor i färgstarkt sammet men också fina taklampor i rotting/bambu lever vidare i dagens hem. Även om inredning från 70-tals tiden inte tilltalar alla, så finns det nästan alltid en inredningsdetalj för alla hem.


Wells taklampa i grön färg från PR Home - Populär taklampaBordslampan Bubbels från Hallbergs, finns i tre olika storlekar




Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »