Inredningstips & Blogg

Plafondens fördelar i inredningen

Att inreda med plafonder är väldigt smidigt på många sätt, eftersom de inte hänger ner så behöver de inte placeras precis i center över en möbelgrupp. Den kan vara placerad i mitten i rummet utan att de ser malplacerat ut, som det skulle gjort om en hängande takpendel placerats snett ovanför ett matbord till exempel. Så att inreda med en mer dekorativ plafond är ett perfekt alternativ till dig som inte har möjlighet att sätta upp krokar i taket.
  
Välj att inreda med en plafond om du tex har en mindre lägenhet med flera möblergrupper i samma rum som tex i en liten 1ROK där du har både soffa, säng och kanske ett skrivbord i samma rum, då är det perfekt med en lite mer dekorativ plafond mitt i rummet för att sprida ett bra allmänljus runt om i hela rummet. Då behöver du bara komplitera med någon bordslampa, golvlampa eller vägglampa tillsamans med de olika möbelgrupperna för att få en funktionell belysning. 

Här kommer lite förslag på plafonder som är minst lika dekorativa som en takpendel, perfekt till vardagsrummet.


Plafond Bolla Amber
6799 kr
Köp!
Info
15
Spoon Takpendel
Watt & Veke
7049 kr (8299 kr)
Köp!
Info
Plafond Cube Mässing
Globen Lighting
2635 kr
Köp!
Info
Molekyl Plafond Mässing Rökfärgad
3049 kr
Köp!
Info
Viva plafond, mässing
Aneta Lighting
3599 kr
Köp!
Info
15
Plafond Perla 6 svart
Hallbergs Belysning
4964 kr (5840 kr)
Köp!
Info


Rör dig fritt med plafonder

Att inreda med plafonder är väldigt smidigt på många sätt, ännu en fördel med att inreda sitt hem med plafonder är att man inte är begränsad kring vart man skall placera lampan då den inte stör vart man kommer att ha ett nartuligt gångflöde i rummet, samt att man kan ställa sig upp både från soffan och matgruppen utan att riskera att slå huvudet i lampan. 

Så låt oss inte underskatta dessa plafonder och uppskatta deras fördelar. Det så otroligt många fina plafonder som är lika dekorativa och fylliga som en pendel, vi på Calixter har plafonder i mässing, krom, svart, vitt, beige olika textil material, kristall och självklart olika i olika glas typer. Stora plafonder som fyller ut och dekorerar taket, sen har vi även smala smidiga plafonder som är perfekta i en hall eller rum med väldigt lågt i tak. 

Här kommer lite favortier på snygga plafonder du kan inreda med i ditt mordena hem.


31
Molekyl Plafond, Mässing
Aneta Lighting
2399 kr (3499 kr)
Köp!
Info
33
Molekyl Plafond Svart
Aneta Lighting
2349 kr (3499 kr)
Köp!
Info


Textil trenden

En stor trend som verkligen har blommat är lampor i textil och inte bara som hängande taklampor, det finns många fina plafoner i olika tyger, storlekar och former. De mest populära textillamporna här på Calixter är dem i vitt tyg. Men jag vill även så ett tanke-frö om att väja en lite mer naturfärgad beige plafond om du har ett vitt tak, för att ge en trevlig varm kontrast som verkligen passar hemma hos dig som har en neutral eller jordnära färgskala i din befintliga inrednig.

Förslag på våra populäraste textil plafonder: 

13
Plafond Franza vit Ø42
1299 kr (1499 kr)
Köp!
Info
Anna plafond 60
Watt & Veke
4199 kr
Köp!
Info
Madame plafond 38 vit
Aneta Lighting
1298 kr
Köp!
Info
Bendir plafond grå
Aneta Lighting
1198 kr
Köp!
Info
18
Mamsell Plafond 65 Vit
Aneta Lighting
2449 kr (2998 kr)
Köp!
Info


Perfekt med plafonder i barnrum

Att inreda barnrum med plafonder är väldigt smidigt då barnrum ofta har många funktionella möbler i ett och samma rum, samtidigt som det kanske leker mitt i rummet, så skulle en hängande takpendel kanske vara ivägen eller ta skada om barnen hoppar omkring och viftar med leksaker. Då är en plafond ett jättebra alternativ som inte bygger så mycket på höjden, speciellt då sovrum i villor ofta kan ha lite lägre takhöjd än de sociala ytorna.

Här har vi lite tips på passande plafonder till barnrum.

Madame Plafond 33 Vit
Aneta Lighting
1099 kr
Köp!
Info
Rille plafond svart
Aneta Lighting
998 kr
Köp!
Info
Mamsell Plafond 55 Vit
Aneta Lighting
2298 kr
Köp!
Info
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »