Inredningstips & Blogg


Så hittar du rätt utomhusbelysning

När du inreder utomhus kan du ha samma tankesätt som när du gör det inomhus. Det krävs ett helhetstänk gällande belysningen för att få till den rätta stämningen. Oavsett om du vill ha belysning till altanen, uterummet, terrassen eller balkongen så kan du ha samma tankesätt. Genom att kombinera större- och mindre ljuskällor skapar du ett fint helhetsintryck. Välj gärna olika typer av material för att skapa en mysigare känsla.

Att välja en lampa som även är vacker när den är släckt, gör att det förutom ger ljus även blir en snygg inredningsdetalj.



Vad är skillnaden på belysning inomhus och utomhus?

Den stora skillnaden med belysning utomhus är att du inte har några väggar, därför behöver du ta vara på de du har – exempelvis växter, fasader och träd.

Att lysa upp fasader skapar ett vackert intryck. Genom att placera en lampa bredvid växten fångar du blickarna mot växten – samt att det skapar en härlig atmosfär. By Rydéns har golvlampor i olika storlekar, vilket ger en snygg variation i din omgivning och de olika höjderna på golvlamporna skapar ett fint intryck.

Taklampa i uterummet skapar stämning

Genom att ha en taklampa över matbordet i uterummet får du den rätta och mysiga sommarkänslan, kombinera det med ljus på bordet och du kommer vilja spendera tiden mot småtimmarna utomhus.

Ljusslinga till balkongen

Om du har en balkong kan du inreda med ljusslingor längst räcket och sedan ha en fin bordslampa. Ljuskällor på balkong blir oftast pricken över i:et och gör att balkongen känns mer ombonad.


Här har vi samlat våra kunders favoriter gällande utomhusbelysning:





House Doctor och Pr Home har ljusslingor i olika varianter som passar perfekt för balkongen.
Deras ljusslingor skapar en härlig atmosfär, är enkla att sätta upp/montera och gör att man vill spendera timmar ute på balkongen i kvällssolen.

Välj själv vilken färg, designform och det varumärke som du gillar på ljusslingor.



Maja taklampa Wicker 53 från PR Home

En vacker taklampa i svart rotting, perfekt att ha i uterummet eller ovanför matbordet. Skapa en härlig loungekänsla med denna stora och populära rottinglampa. Maja fungerar både utomhus- och inomhus.


Maja taklampa - Trendig lampa som finns i flera olika storlekar och färger.



Maison Golvlampa från By Rydéns

Maison Golvlampa svart finns i storlekarna stor och liten. Med sitt snygga mönster och fina form blir den en lättplacerad lampa för utomhusbruk. Förutom att den lyser upp omgivningen på ett härligt sätt, så blir det en vacker inredningsdetalj på uteplatsen.


Den perfekta golvlampan för att mysigt allmänljus på uteplatsen.



Sarah Taklampa 24 från PR Home

En vacker lampa i detaljrik och naturnära rotting. En mindre taklampa med knytet mönster. Eftersom materialet är något känsligare så ska den inte vara placerad i ett växlande väder utomhus, utan placera den gärna i uterummet eller i ett inglasat utrymme.


Kombinera Sarah taklampa med andra snygga lampor i naturfärg och rotting.


 

Taklampa Borneo 43 Natur

Tropisk grönska, ett sus genom palmbladen och vågorna som slår upp och lägger sig som ett täcke över den milslånga vita sandstranden. Där vid en liten servering, bland bambumöbler och bastparasoll hänger denna dekorativa lampa. Lampan är tillverkad av naturfärgad rotting och offwhite linnetyg. Obs! Skärmen kan hängas utomhus, men notera att väder och vind kan naturligt förändra utseendet på naturmaterial. Skärmen har ringfäste avsedd för upphäng med E27-sockel.


taklampa med bohemisk och stilren design från svenak Globen Lighting.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »