Inredningstips & Journal

 Inredningstrender som har fastnat sedan tidigare år är helt klart de naturliga materialen och jordnära färgerna med en inslag av de skandinaviska träslagen som ger en fräsch, levande och rustik look. Håll det avskalat med lite maffigare inredningsdetaljer istället för många små detaljer. Inred med table books och ställ gärna en väl kombinerad detalj grupp på böckerna eller tidningar för att markera stillebenet.

Att blanda in växter och torkade kvistar & vass i olika storlekar och färger är en stark trend som man verkligen har sett på många olika trend forum och sociala medier.

Vårens färg: Rosa är verkligen den färgen man ser kommer bli störst både inom inredning och mode, ljusa, dåva coral liknande toner inte skrik rosa. Sedan har vi även gult som har varit en stark färg sedan två år tillbaka, den hänger fortfarande kvar, varm och len gul som den självklara senapsgul och pastellgul nu till vårens ljus.
FORMEX 2019

Vilket fantastik start på inredningsåret 2019 att gå på formex och få gå runt och spana på det nya trenderna inom design och inredning för spring & summer collections. Vi såg ett genomgående tema med fortsatt mycket färg i gult, rödrosa toner och de jordnära färgerna hänger självklart kvar. Mönster och matta ytor är fortsatt stadiga även i år likaså mässingsdetaljer speciellt på lampor och möbler. Ett måste är inredningsdetaljer med dekorerad yta som påminner om koraler eller annat som ger djup och sticker ut. Ljuslyktor och andra detaljer ser man mer och mer i glasmaterial gärna med lite djupa mönster eller bubblor.

Vi har såklart förberett oss länge för detta och i och med att vi växer så det knackar har vi köpt in en hel del inredning och dekoration som vi tror blir starka trender under året. En av våra starka favoriter och Göteborgs-vänner By ON interior hade helt klart en av dem snyggaste montrarna med många nyheter och galet snygga inredningsdetaljer.

Det fanns så otroligt många leverantörer på plats så det fanns knappt tid att hinna kunna att kolla på all fin inredning som fanns, men vi hann besöka allt av vårt intresse.

Så nu efter formex 2019 kommer det komma in mycket av våra favoriter från mässan här i vår butik vilket är superkul! Fanns så otroligt mycket roligt oavsett om det var bordslampor, taklampor, dekoration, krukor, vaser eller ljusstakar! Vi på Calixter tror absolut att detta kommer bli ett kanon år inom inredning och dekoration och gillar starkt de trender vi sett än så länge av 2019 och vad Formex mässan hade att erbjuda.


Storyn om Calixter

Redan 2017 fick vi idén att börja sälja inredningsdetaljer online och nu ett år senare är de i full gång med lager och kontor i Mölndal för att fullfölja vår dröm.
Tyra, Baldvin & Fredric är ansikterna bakom hemsidan Calixter.se där vi fokuserar på att sälja dekoration, lampor och inredningsdetaljer till hela landet.
Alla tre fyller en specifik roll i bolaget. Baldvin Ahlander har lång erfarenhet av fotografering, E-handel och webbdesign, samt att han ansvarar för allt som har med logistiken att göra. Tyra Matsdotter som tidigare har jobbat som inredare och homestylist är produktansvarig och står för inköp samt styling inför fotograferingar där hon tar mycket nytta av sina tidigare yrkeserfarenheter.

Marknadsföring och sökoptimering har VD:n Fredric Lindqvist intresserat sig redan under sin gymnasietid då han läste info-media teknik i kungsbacka.
Vi på Calixter lägger mycket fokus på kunden skall känna en helhet i produkterna och ger dig gedigna  inredningstips till varje produkt de köper.
Tyra Matsdotter som har hand om de dagliga instagram inläggen, ser att det är viktigt att bygga ett varumärke och försöka synas så mycket som möjligt både på google, sociala medier och via samarbeten med influencers. Vi försöker alltid hitta nya vägar att nå ut till inrednings intresserade och framtida kunder.
Härmed inviger vi bloggen där ni kommer kunna läsa er till nyheter, inredningstips, stylingtips och annat smått & gott om oss på Calixter.
- Enjoy