Inredningstips & BloggNu när sommarledigheten börjar gå mot sitt slut och man skall tillbaka till jobbet så kommer jag med några enkla tips och trixs

som kan ge lite ny kärlek till ditt hemmakontor eller arbetsplats. 

Det är inte så mycket som krävs egentligen, lite mer fashionabla detaljer som gör att ditt skirvbord får ett mer dekorerad look som får dig att känna
att du inte längre sitter hemma utan på ett nytt exklusivt kontor. Självklart finns det så mycket kul att göra för att verkligen få känslan av ett modernt och exklusivt kontor. Jag listar mina 5 bästa tips för att du skall ta tillfället i akt och skapa ett trevligt hemmakontor. 

1. Varje jobb har olika behov, men välj istället för att bara ha olika högar med saker liggandes på bordet, förvara det på ett snyggt och smaktfullt sätt.
Några förslag ser ni nedan annars finns mer snygga  lösningar att hitta här: LÄNK 

https://calixter.se/sv/artiklar/stationar-organiserare-massing-monograph.html2: Någonting som man kanske tycker känns onödigt och endast tar plats på bordet, men det finns många studier som bevisar att växter får människor att bli gladare, så ett viktigt inredningstips är att ställa dit en kruka eller vas med en växt eller fin bukett. (Passa på att gå ut i naturen och plockan in en bukett nu när de fortfarande blommar, som du sedan kan låta torka det är både ekonomiskt, miljövänligt och kul) om du verkligen inte får plats med en växt på bordet så se till att det finns en i rummet du kan lägga blicken på. 3. Lampor är någonting som vi i Sverige är generellt tråkiga med, när man säger bordslampa eller skrivbordslampa så tänker man på en basic lampfot med en liten skärm eller en klassisk tunn skrivbordslampa man bara skall kunna vinkla för att få punktbelysning. -Men det behöver inte vara tråkiga och fula lampor. Välj istället en mer fyllig lampa som dessutom blir som en inredningsdetalj bara i sig själv, välj mellan mer exklusiva material som mässing, glas, marmor eller trä. Självkart finns det väldiga skillnader på prisklasser när det kommer till lampor, men så jag tänker lista några av våra mest prisvärda lampor som har en sjyst design. 
4. Att måla väggar har en otroligt stor effekt i ett rum, detta är next level för den som verkligen vill gå all in för sitt nya kontor. När man skall måla om behöver det inte bli världens projekt, om man har inställningen att jag kan/kommer måla om snart igen så blir pressen inte lika stor om det skulle bli fel nyans eller att det måste blir perfekt runt varje list. Välj ut en färg du tris i, jag kan rekomendera att våga gå ifrån de vita väggarna. Välj en lite varmare ton kanske en light beige för dig som försöker trappa ner det vita. Men för dig som vågar rekomenderar jag att gå på en härlig färgstark ton (fast till en nivå som du känner är behaglig givetvis) Trenderna går ju mer och mer åt varma jordnära toner kombinerat med färgstrarka toner, här kommer lite inspiration för dig som vill testa något mer vågat. 5. Unna dig en ny kaffekopp eller två, lyxen med att jobba hemifrån är att man får kaffet precis som man vill ha det, oftast är jobb-kaffet inte riktigt de man själv föredrar. Så lyxa till det med några nya kaffekoppar som får dig att glömma bort att du sitter hemma, en ny stilren kopp som för tankarna bort till ett mysigt café och tar vardagslyxen till en liten ny nivå. (Man skall inte underskatta den underbara känslan att få dricka sin favorit dryck ur en ny kopp. Från en detalj-fantast till en annan )

Om du har funderingar på hur du skall rädda ditt hemmakontor men har helt slut på inspiration så maila in till info@calixter.com med några bilder på ditt hemmakontor så hjälper jag dig mer än gärna med personliga inredningstips. (Givetvis kostnadsfritt)
Att inreda sin uteplats  kan vara både svårt och krångligt beroende på  vad man har för förutsättningar. 
Såhär kan du tänka när du inreda uteplats med några  inredningstips:

Belysning är A och O, det blir så mycket mer mysigare känsla, blanda mellan en större utomhus takpendel centrerat ovanför sittgruppen i uterummet, om det såväl är matbord och stolar eller en soffgrupp. En centrerad stor pendel gör en känsla av att man är i ett rum, en tydlig förlängning av de resterande hemmet.


Det dessutom alltid supermysigt med ljusslingor som hänger runt om kring på väggarna, man skall inte glömma att dekorera väggarna även i ett uterum, kanske med några tavlor eller häng upp ett snyggt tyg som kan agera tavla. Hängkrukor  för att bryta av med eller små vägghyllor som du kan placera krukor och ljuslyktor på är ett trevligt alternativ att få en hemtrevlig känsla. Ljuslyktor i glas är en riktig mood booster, det blir så mysigt och man får ett varmt och flammande sken. Blanda ljuslyktor i samma material så som ljuslyktor i metall, ljuslyktor i trä, ljuslyktor i glas, samma material fast i olika storlekar av snarlika ljuslyktor blir en riktigt snygg kombo som ser livligt och genomtänkt ut på samma gång. Om jag skall ge mitt bästa  tips är att dekorera med olika glasljuslyktor på bordet, och lite större golvljuslyktor i trä eller metall på golvet.


Större ljuslyktor för blockljus är helt klart ett måste om man har en  stor altan eller eller en dekorerad uteplats. 

Att dekorera en balkong kan vara lite svårare än en uteplats då man inte har lika många väggar att använda, men någonting som alltid går hem är en ljusslinga runt om räcket eller på väggen beroende på hur din balkong ser ut. Att inreda med både en trall eller en matta kan dessutom verkligen ge ett riktigt lyft för att skapa en varm och hemtrevlig känsla, detsamma gäller i ett uterum eller uteplats. Att lägga en matta eller träpall skapar dessutom en gruppering som tydligt markerar att  här är ett möblemang som avskiljer på ett positivt sätt sig från resterande ytor. Mattor är ett bra tips till dig med uteplats på grus eller uteplats på stenplattor för att skapa en tydligare grupp.  Dekorera balkongen med minst en växt, välj gärna en större golvplantering och kompletterar en bordskruka. För dig på en mindre balkong, se över dina möjligheter att sätta upp någonting växtligt på väggarna eller på räcket om du inte har platsen på golvet eller på någon möbel. 


Textilier, det ger ett mjukt och mysigt intryck som känns inbjudande. Blanda olika kuddar och plädar som man dessutom kan kura in sig i senare på kvällen när det blir kyligare. När det kommer till utomhustextilier så rekommenderar jag att till en matgrupp ha likadana kuddar eller från samma serie till stolarna. Till en soffgrupp kan man mixa och matcha lite mer med mönster och olika enfärgade kuddfodral för att skapa en lite mer livlig och gosig look. Piffa din balkong med textilier, att placera en kudde i varje fåtölj eller några i soffan är jätteviktigt för att balkongen inte skall kännas för rak, då det ofta är väldigt raka former på en balkong, speciellt om man har raka balkongmöbler. Då är det viktigt blanda upp med lite växter, kuddar och detaljer som ljuslyktor för att det skall kännas mysigt och ombonat. 
          
Bär ut dina glas och tillbehör på snygga brickor, olika trendiga brickor i allt från mässing till minimalistiska brickor i metall till rottingbrickor.
De kan dessutom vara snyggt att hänga upp på väggen för att få en lite mysig look perfekt för uterummet. 

Passa på att skaffa de perfekta glasen som du kan ta med dig ut på äventyr och till uteplatsen utan att vara orolig att de går sönder. Calixter har nu i sitt sortiment plastglas i thermoplast som dessutom är giftfria och miljövänliga. Snygga plastglas som även passar de vuxnas smak, glas som aldrig går sönder
och dessutom inte blir repiga. Ett superbra alternativ för sommarens alla äventyr utomhus.

                 
Vi på Calixter önskar er alla en solig och underbar sommar med fantastiskt dagar och härliga kvällar på eran dekorerade uteplatser och balkonger! 
Idén om att göra sina egna produkter har alltid funnits sedan uppstart, men efter 1,5 år så drog vi igång projektet. Under resan som återförsäljare har vi märkt att belysning har stått för majoriteten av försäljningen, vilket sedan ledde till en självklarhet av produktinriktning när vi började ta fram vår egna kollektion till varumärket By Calixter. 

              

Lanseringen av By Calixters startup kollektion består utav bordslampan Bolux, som kommer i svart och vitt. Lampan har en formgivning av tidlös elegans, där mjuka och raka linjer möts och skapar en modern inredningsdetalj. Kombinationen av en vacker design och funktionell belysning, resulterar i en unik minimalistisk statement detalj du kan flytta med dig hela livet. 
Att skapa någonting som skall vara hållbart och passa in tidlöst i olika hem, oavsett hur trenderna kommer och går är någonting vi värderar högt. När man köper en lampa förväntar man sig att den skall följa med i flera decennier, "att ta fram en tidlös design som dessutom skall ligga på ett bra och tillgängligt pris har varit en väldigt spännande utmaning" - Tyra Matsdotter, designer och medgrundare. 

Vi förväntades lansera bordslampa redan i slutet av 2019, men under omständigheterna med Covid-19 som råder i världen, har produktionen tagit betydligt längre tid med snart ett års fördröjning. Men nu är de glada att äntligen få lansera våra första egentillverkade bordslampor Bolux, som dessutom skall säljas exklusivt på Calixter.se. 


Foto och miljö: Alice Johansson https://alicej.se/

Att jobba hemifrån  är allt mer vanligt i dagsläget så vi skall ge alla våra bästa tips som kan hjälpa dig i ditt hemmakontor. 

Struktur är A och O,  det är viktigt att ha en generell plan över vad som skall göras och sedan stycka upp det till mindre avklarbara mål som man sedan kan checka av (Den bästa känslan i världen). Börja med att göra en lista över de stora och små uppgifterna och sedan delar du in de i många små, samt de som skall vara avklarade under arbetsdagen. 

Att arbeta i en trevlig och städad miljö hjälper dig att hålla fokus, sätt dig inte i ett rum fullt med stök som ligger framme. Det bästa är att se till att det är fint redan kvällen innan, men annars rekommenderar jag att speed plocka undan så när du väl drar igång, är fokuset inte på ett par äckliga strumpor som ligger i ögonvrån och stör. Att sitta och stirra rakt in i en vägg är inte lika rogivande, se till att du kan titta ut genom ett fönster och se dagensljus när du sträcker på nacken, ljuset ger så mycket mer energi än en platt vägg. 

Just nu när stora delar av befolkningen jobbar hemifrån som inte vanligtvis jobbar hemmifrån är det viktigt att ändå se till att ordna en trevlig arbetsplats, möblera om placera ett skrivbord mitt i vardagsrummet om det är nödvändigt. Flytta runt på soffan och ställ skrivbordet så du får en trevlig vy över rummet. Det är många som kanske sedan tidigare har en arbetshörna i hemmet, ett enkelt knep är att bara dra ut bordet och sätt dig på andra sidan så kommer det inte kännas lika instängt när man skall sitta i längre perioder. 

Håll rutin, om du inte har massa olika möten inbokade utan jobbar mer självständigt, är det viktigt att fortfarande ha inplanerade pauser så du kan sträcka på benen. Sitt inte hela dagen i pyjamas utan ta på dig vanliga anständiga kläder, om det är en riktigt seg dag, släng på en kavaj så kommer du genast känna dig i ett mer business mood. 


Att ha ett kontor hemma ger dig alla möjligheter att verkligen göra det snyggt, och en arbetsplats som du längtar efter att sätta dig vid. Det är även de små detaljerna som gör en så stor skillnad. 

Här kommer tre detaljer som kan göra ditt skrivbord till en så mycket vackrare plats. 

1. Lampa, unna dig en snygg bordslampa som inte bara ger bra belysning utan även en känsla av lyx och såklart en vacker inredningsdetalj.  Självklart kan man även ha en vägglampa om det är brist på arbetsyta eller en snygg golvlampa bredvid arbetsytan. 

  Olsson & Jensens bordslampa Mario vit
  Borslampa Savoy, mässing nu: 1067kr           Bordslampa Swan, svart nu: 1221kr               Mario bordslampa, vit Nu:699kr  


      Bordslampa Luna svart, Liten | Globen Lighting i gruppen INREDNING / LAMPOR / Bordslampor hos Calixter AB (215011)    
    Opal Bordslampa nu:1599kr                      Bordslampa Luna svart liten, nu 671kr       Bordslampa Picasso 35 mattsvart nu: 2799kr

  svart bordslampa rod 47 cm från pr homeVincent bordslampa i färgen mattsvart från svenska varumärket Belid
        Elegant Bordslampa Nu: 919kr                   Rod bordslampa 47 Nu: 539kr            Bordslampa Vincent mattsvart Nu: 1499kr


2. Kruka, en liten kruka med en växt ger mer liv och energi till alla olika miljöer, så självklart är det ett enkelt och snyggt sätt att piffa till skrivbordet. 

3. Lyxa till det med några snygga förvarings-askar som du kan ha pennor, gem, post-its, kvitton och annat viktigt men inte så trevligt att ha framme.
Starka inredningstrender på taklampor som är moderna just nu: 

* Naturmaterial 
* Rundade mjuka former 
* Hållbara material 
* Statement lampor

En modern lampa är mer än en bakgrundsdetalj, en modern lampa 2020 skall vara en stor del av hemmets design och inte bara ge bra belysnig utan tillföra en estetisk design som lyfter upp rummets helhet. Från att ha en neutral lampfot med en vanlig lampskärm till att istället ha en statement detalj eller en designlampa med nytänkande design och form. 

Vi på Calixter har som ni kanske märkt utökat vårat sortiment med flera hundratals lampor ifrån kända varumärken som PR Home, Globen Lighting,  Aneta, Scan Lamps, Herstal och Belid. Alla dessa varumärken har lampor som passar överallt i hemmet, men även lampor specifikt till köket, perfekta lampor till vardagsrummet, taklampor i de senaste trenderna och materialvalen i många olika storlekar. Du hittar lampor att ha i en hall och belysning till mindre rum med begränsad yta. Pendlar, bordslampor och skrivbordslampor till alla familjens olika behov. Calixter har ett brett utbud av bordslampor och vägglampor, välj mellan olika stilar, former, färger samt material för att hitta din snyggaste favoritlampa.

I ett hav utav hundratals lampor har jag som inredare valt ut de modernaste och trendigaste lamporna just nu!

En superstark trend som verkligen tagit fart just nu är svampliknande lampor: 

\"\"\"\" \"\"\"\"


Att vara miljömedveten är i stort fokus, kika därför på våra lampor i återvunna material som papper: 

\"\"\"\"\"\" \"\"

Naturmaterial som trä ser rvi mer och mer efter en period i skuggan, ljus ek är en stor favorit men även mörkare och betsat: 

\"\"\"\"\"\"\"\"

Opalglas har vi sett under de senatste året istället för vanligt glas, det ger en lyxigare look och sprider ljuset på ett behagligt sätt: 

\"\"\"\"\"\"\"\"


 Material som mässing är lika vanligt som vitt och svart och är fortarande ledande bland lamporna, både lyxigt och trendigt: 

\"\"\"\" \"\" \"\"


(Klicka på bilderna för att komma direkt till produkten)
Spaningar för våren 2020 - Inredning & Lampor

Äntligen är våren  på gång! Idag är det jag, Kajsa som skriver här på bloggen istället för Tyra som brukar leverera inredningstips till er. Jag studerar inom e-handel och gör min praktik på Calixter vilket passar mig utmärkt eftersom jag också älskar inredning! Vi är i full gång med att ladda upp webbshopen med de bästa nyheterna inom inredning, belysning och dekorationer, så att du enkelt kan shoppa din inredning online hos oss. 

En stark trend som är på gång inom inredningsbranschen generellt är det stora fokuset på hållbarhet. Du vill såklart investera i produkter som håller länge, är snygga i  många år och som är enkla att flytta runt och variera. Mina bästa tips på produkter som kan bli riktiga långkörare i hemmet är dekorationsprodukter som vaser och krukor, och även lampor. 1. Comet Takpendel Svart - Globen Lighting, 2. Savoy High Bordslampa Krom - Globen Lighting, 3. Diana Takpendel Vit - Globen Lighting

Bara genom att byta ut taklampan över matbordet, vägglamporna i sovrummet eller bordslamporna på fönsterbrädorna så kan du skapa en helt ny look i ditt hem. Lås inte heller fast dig vid att en vägglampa som du tidigare haft bredvid sängen inte går att placera någon annanstans. De går utmärkt att ha bredvid en fåtölj eller soffa som läslampa eller som punktbelysning i exempelvis hallen.
1. Feminine vas - By On & Rill Vas Liten - Nordal, 2. Bobbles Vas - House Doctor, 3. Sphere Vas - By On

Vaser och krukor i vackra material är också ett tips på detaljer som går att återanvända år efter år. Såklart så ändrar sig trenderna något och du kanske känner för att ställa undan vasen ett tag för att plocka fram den igen om ett par år. Vaser och krukor kan enkelt flyttas runt i hemmets olika rum och fyllas med växter och blommor från de olika årstiderna. Eller varför inte satsa på något ännu mer hållbart som torkade blommor, vass och pampas?

Gå in och kika bland våra Nyheter och inspireras av vårens nya lampor och inredningsdetaljer. Behöver du inredningstips  till ett specifikt rum? Tveka inte på att höra av dig direkt till oss så hjälper vi dig.
Formex den största inredningsmässan för inredningsdetaljer och lampor i hela Europa. Nu har vi samanställt de absolut trendigaste färgerna, IT-detaljerna du måste ha och självklart bilder från montrarna. Dessutom bjuder vi på nya favoriter som ni kan köpa på Calixter.se inom kort.Varma toner utav beige som drar åt de gula hållet sågs på både detaljer, textilier och uppmålade i montrarna. Light pink som håller fortfarande i ifrån 2019 riktigt snyggt att kombinera till både gult och röda toner som också verkligen har synts  på många kampanjer, trendprofiler och i många kollectioner både inom inrednig och kläder.Torkade växter är fortfarande de främsta innom buketter, de fördelaktiga är att även torkade blommer går i den absolut trendigaste färgen av alla beige och i olika toner som kan kombineras med alla fäerg och få en trendig inrednings look. Stora pampas kvistar och små hartass som ni er ovan är de som har blivit riktiga IT-växter man måste ha enligt inredningstrenderna 2020.

 

TREND VASEN 2020

Ett måste i alla hem, så stilren och härlig i de behagliga färgerna och mjuka rundade design. För att samanfatta årets trender skulle denna ROPE vasen från DBKD vara en perfekt icon, då det är stort fokus på färg och fom och att detaljerna också skall kunna så snyggt i de platsbygda hyllorna som även de verkligen har blivit en trend favorit. Rope vasen har dessut lite inslag utav 70-tal som vi såg runt om kring i montrarna på formex mässan, både på material och mönster så som manchester och sammet med fransar har en stark 70-tals image fast man har kombinerat det med dagens andra trender. Detta summerar inredningstrenderna 2020 och utbudet på formex mässan.

* Runda former * Jordnära toner * 70-tal * Skulpturer * Trä * Släta ytor* 


 

Helfärgade detaljer med jordnär rustika ytor ser man mer än mönstrat. 


 

Vi hittade en hel den nya varumärken som vi glädeligen kommer att lägga till nu under våren, de som är pågång just nu är DBKD, PR Home, Blomingville Cozy Living, Store Factory och Globen lighting. 


Vi har nu sammanställt de inredningstrender som kommer att stå i  fokus inför 2020. 


Allting följer ett tema om att ta hand om vårt välmående i en värld med högt tempo och där vi är konstant uppdaterade och   fastklistrade vid våra mobiler. Detta skapar ett behov där vi i dagens läge behöver en rofylld plats för att slappna av. 2020 kommer med stort fokus på naturliga färger och material som ger en behaglig känsla och lugn i jordnära och vilande toner så som beige, brun, rostiga gula och röda toner. Mycket träinslag, både på möbler, lampor, tavelramar och detaljer, även den ljusa eken och mörka valnöten är i stort fokus. Detta har vi även sett mycket av redan 2019. 
5 Inredningstips inför 2020

1. Inred med ljusa naturliga färger så som beige och olika nyanser av brunt. Kombinera gärna grått och beige tillsammans med någon vit detalj.

2. Mjuka runda former, inredningsdetaljer så som lampor och vaser har stort fokus på form under året. Det blir allt vanligare med mer assymetriska skulpturer, bort från de perfekta raka linjerna. Valv och ovala speglar syns allt mer, allt ifrån geometriska former till asymmetri.

3. Fokus på naturen, mycket trämaterial som den fina ljusa eken till mörk valnöt ser vi för det kommande året. I kombination med behagliga toner och mycket gröna växter som torkade snitt och pampasgräs.

4. Färg, vi kommer från en tid med avsaknad av färg. Blanda nu in accentkulörer tillsammans med de harmoniska beiga, allt från kornblått, grönt, rosa, gult och rostig röd/lila. Välj mellan mustigt rostiga färger eller en mer pastellig ton.

5. Hållbarhet är i stort fokus och det kommer att bidra till att trenderna blir mer långvariga. Så när vi konsumerar saker kommer de att användas under en längre period. Hitta allt flera platser i hemmet där du kan möblera om, med befintliga och nya detaljer för att få nytt liv i inr
edningen.
Att inreda med milda, ljusa och varma toner har en positiv effekt på kroppen som bidrar till ett inre lugn. Det blir som att skapa en egen spa känsla i hemmet. Till skillnad från den tidigare industriella trenden med stort fokus på svart och hårda material, övergår vi nu till mjuka naturliga former i material som är både släta som med unika strukturer. Material som linne är fortfarande favoriten på gardiner, soffor, sängkläder och gärna i en naturlig beige/vit kulör, mer än mörka toner. 
Helfärgade detaljer, kombinerat med mjuka runda linjer. Kombinera gärna i grupp av flera vackra detaljer som skapar ett stilleben som går ton i ton. Som väntat följer också tablebooksen med in i 2020. När det kommer till trender inom lampor så är det stort fokus på unika, mjuka och runda former. Säregna former på alla detaljer och vackert hantverk med stort fokus på skulpturer har aldrig varit mer rätt.  

En stor snackis under inledningen på året är att våga ta in mer färger, speciellt stark kornblå har varit i stort fokus. Men för den som hellre vill knyta an till de varma och jordnära tonerna, plocka upp en färg du har i hemmet och byt ut de tidigare vita väggarna till denna. Allt från beiga toner, till mustig brun, ljusgrått och greige  har varit svårt att missa. Brända gula toner som drar åt de orange/bruna hållet har verkligen blivit en stor trend 2019 som kommer att hålla i sig in i 2020. Alla varma, jordiga toner kombinerat med en rostig brun skala, även röda och rosa toner har varit en självklarhet som kommer att stå stadigt även in i det nya decenniet. Det vi ser som ett nytt fokus 2020 är grönt i alla olika nyanser, från stark grön till den grågröna favoriten. Torkade växter och snitt så som pampasgräs och stora gröna plantor är fortarande en stor del av inredningen. 


Beige är det nya vita och brunt är det nya svarta.
Julen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än att uppdatera med lite nya detaljer lagom tills gästerna kommer. Du kanske ska dekorera med vackra blommor, varför inte uppdatera med en vacker vas eller kruka? Eller varför inte ta med en inredningsdetalj i present om du blivit bortbjuden? 

iris ljuslykta kruka affariKnubb vaser 3 st villa collection

På Calixter.se hittar du varje dag unika Juldeals med rabatter och erbjudanden på speciellt utvald inredning. Håll utkik här på sidan eller på vår instagram för ett nytt erbjudande varje dag fram till julafton. Dåligt med tålamod? Vi har redan smygstartat vår Julrea med nedsatta priser på taklampor, ljuslyktor, bordslampor, vaser och dekoration. Inred ditt hem med en ny häftig lampa inför nyår eller varför inte lite nya detaljer till vardagsrummet eller sovrummet. Kanske känner du till och med någon som fyller år under de tidiga månaderna av det nya året? Passa på att fynda inredning och belysning online redan nu till superbra rabatter. Här ser du några av våra inredningsfavoriter som nu finns på rea!


Manola 20 mässing herstalrilla stor amber nordalBarnacle vas skål by on
Ljuskrona Manloa 20 i Mässing - Herstal, Rill Vas Amber, Stor - Nordal, Barnacle Vas/Skål - By On

Vi på Calixter.se erbjuder designprodukter, inredning och belysning till bra priser och alltid med smidiga leveranser. Är du ute i sista sekund med julklapparna? Beställ snabbt och enkelt inredning och belysning och slipp hetsen på stan. För säker leverans innan julafton så behöver du lägga din beställning senast den 19 december klockan 13:00. 

Vi på Calixter.se önskar er alla en riktigt God Jul!Nu är det perfekta tillfället att fynda dina julklappar till superpriser, deals på hela sortimentet av taklampor, golvlampor, vaser, krukor, ljusstakar som du inte får missa. 
Var ute i god tid och fynda de perfekta julklapparna och beställ hem redan nu och garantera att du får de innan julafton. Vi har presenttips till både henne och honom, handplockade efter de trendigaste inredningsdetaljerna i olika prisklasser. Köp din julklapp till din syster på Calixter.se vi kommer med de perfekta tipsen på neutrala och stilrena detaljer, vi har någonting för alla. Charma din sambo och beställ hem inredningen som har pratats om hela året. 


Inspireras av de perfekta presenttipsen till mamman, flickvännen eller systern 
vi har tagit fram favoriterna och satt ihop stilrena detaljer i ljusa toner som de enkelt kan matcha resterande inredningsstilen. Någonting för alla smaker 


Presenttips till pojkvännen, brodern eller pappan

Få förslag på inredning till killens nya boende, vi har valt ut specifika inredningsdetaljer just för den lite mer maskulina stilen, svarta, gråa och blåa detaljer i varierade prisklasser. Hitta den perfekta julklappen bland våra rekommenderade inredningsdetaljer till honom 

Årets julklapp 2019 mobillådan

En smart julklapp som riktar fokuset kring att vara mer sociala tillsammans, vilket kan vara behövligt idag. Men vi som inredningsintresserad gillar inte tanken om att ha en ful, stor och klumpig låda på soffbordet. Men vi på Calixter har självklart ett snyggt och inredningsvänligt alternativ till mobillådan. Snygga mocka askar ifrån House Doctor, de kommer i två storlekar och kan placeras runt om i hemmet!
Beställ hem snygga askar som du mer än gärna ställer fram och som matchar den befintliga inredningsstilen i hemmet. Dessutom får du valmöjligheten att lägga på locket för att slippa se när de blinkar till, vilket vi alla vet kan bli en avtryckare till att alla börjar bråka om att faktiskt lägga ifrån sig telefonen i första början. Men du kan givetvis även ha locket av för att ha översikt om de behövs. Här får du plats med många telefoner samtidigt som du matchar inredningen, al
la nöjda.
Finns i blått och trendig henna röd
Black Friday 2019 är här och det bjuder på en mycket storslagen period med stora rabatter! 

Blackweek startar redan den 25e November och håller i sig tills Blackfriday som är tidernas all time high när det kommer till rabatter online, Blackfriday sker den 29e November. Sedan avgår det vidare till black weekend och Cyber Monday!

Detta är alltså en rabattperiod som blir som starten på julhandeln, så ta vara på blackweek som ett perfekt tillfälle för den som vill vara ute i god tid och fynda julklappar till sina nära och kära. Under Blackfriday 2019 så kommer vi på Calixter att rea ut storsäljare ifrån kända varumärken med upp till 50% rabatt. Allt ifrån designlampor, vaser, ljuslyktor o ljusstakar, krukor och möbler till ditt hem. Trendiga inredningsdetaljer i blackfriday priser. 


Följ oss på Instagram och Facebook för att vara först på alla erbjudanden och specialpriser och var först till kvarn att fynda dina inredningsfavoriter.Vi på Calixter är nu stolta över att vår hemsida Calixter.se firat 1 års jubileum den 25e September 2019. Hela detta året har varit fantastiskt lärorikt och vi har utveklats på så många olika ställen både till design, program, samarbetspartners och sortiment, vi startade sortimentet med 0 och idag har vi 520 olika inredningsartiklar att erbjuda. Vi är så glada för den utvecklingen som vi har expanderar längs året och hoppas givetvis att kunna dubblera under 2020. Varumärken som vi har haft sedan tidig start är; House Doctor, Olsson & Jensen, Affari, PB Home, ByOn. Längs året  har vi utökat även ökat med fler varumärken Strömshaga, Nordal, Umage, Villa Collection, KJ Collection, Blomus, Village, Hübsch, Sandsten, MS Design och Star Trading. Alla varumärken med dess fantastiska produkter är vi så  glada över att kunna erbjuda våra kunder. Vi har stora planer för calixter och just nu håller vi även på att ta fram våra produkter under calixters egna varumärke, By Calixter. Vi är fortfarande i tillverkningsfasen, men hoppas på att kunna lansera för våra egna bordslampor Bolux, innan årets slut. 


Calixter har även fått äran att vara  med i en del olika tidningar som vi  är otroligt stolta över att kunna presentera nedan. 
https://www.ehandel.se/Fran-pojkrummet-till-sexsiffrigt-belopp-pa-tre-manader,14328.html
https://kungsbackaposten.se/folk/natbutiken-har-vuxit-ur-garaget/
https://www.breakit.se/artikel/18748/lamnade-fabriken-for-entreprenorslivet-ville-vara-mer-an-schackpjaser-i-ett-spel


https://fmibranschen.se/tidningen/e-tidning/
Senaste upplagan nr 4 sida 29-30

                           


Vi har under detta året märkt att inrednings intresset är stort och vi på calixter erbjuder trendig inredning och lampor som passar överallt i hemmet, det finns inredning som kan matchas med alla olika inredningsstilar i vårat utbud. Läs gärna produktinformationerna för att få inredningstips på hur du kan inreda med inredning till vardagsrummet, sovrummet eller resterande delar av hemmet. Samt tips på hur du snyggt kan matcha de olika inredningsartiklarna till olika material och färger. Nu kommer höstmörkret, och det är ju fantastiskt mysigt samtidigt som man vill att sommaren aldrig skall ta slut. Men då får vi mer tid till hemmet och då vill man ju bara fixa dona, göra om och köpa nytt då är ju inredning online ett bra och lätttillgängligt alternativ! 
Så det handlar om vad man kan göra för att få så stor inverkan på rummet som möjligt med små medel. Detaljer som har en fantastisk förmåga att skapa ett helt nytt uttryck bara genom att flytta runt och kanske byta ut lite olika färger, köpa stora detaljer och placera dem så det syns. 

Då har vi ju kategorin lampor, som verkligen uppskattas och som har ett helt annat behov under Sveriges mörka period. Man märker stor skillnad i ett rum om man har rätt belysning, ögonen kan slappna av på en otroligt behaglig nivå. 


Sedan kommer man till frågan  -Vilken lampa ska jag ha? 
Du som inrednings passionerad lägger så mycket omtanke på vilka kuddar, gardiner och krukor du har. Skall då lamporna vara tråkiga och dra ner stämningen? Vanliga raka lampfötter och en basic lampskärm i alla fönster? Ta istället med samma entusiasm och inställning till bordslamporna som du har inför all annan inredning. Köp snygga bordslampor att ha på en bänk eller i fönstret inte bara för att få ett mysigt ljus utan även som en trendig inredningsdetalj, speciellt viktigt med rätt lampa till vardagsrummet då det är där man spenderar mesta av sin tid. 


Lampor har så stor effekt på ett rum, det får en lyxig design look, med en unik och snygg lampa höjer du hela rummet både på snygg skalan och belysningen blir som ett plus i kanten. Det många glömmer är också vägglampor, det är helt perfekt att ha i brist på möbler, eller rättare sagt ytan på möblerna, man har ju gärna en stor härlig växt på bordet och lampan smidigt bakom sig, för att effiktivisera om man tex blir lite mindre. Men låt även vägglamporna bli som en tavla och detalj på väggen, perfekt i en "lite mindre piffig" hall eller i sovrummet som sänglampa. Låt vägglampan bli detaljen på väggen, eller knyt saman med en tavla eller ett helt collage. 


Här kommer 5 lampor du kan överväga att ha där hemma när det känns mörkt och tråkigt!

Luxedo Vägglampa i svart från Varumärket ByOn, 1199Kr (Nu1079kr)

 


Lygnern Bordslampa i svart från varumärket Sandsten, 999kr (Nu 899kr)  -Perfekt att ha i fönstret!

  


Opal bordslampa med marmorbotten från varumärket House Doctor, 1419kr (Nu 1277kr)
Swing vägglampa 70cm i mässing från varumärket House Doctor, 1985kr (Nu 1787kr)
Enzo bordslampa i vitt från varumärket Olsson & Jensen, 1599kr (Nu 1439kr)


Länk till alla bordslampor >
Länk till alla vägglampor >


Just nu har vi 10% rabatt på all belysning! Passa på o fynda!


Här kommer 5 tips på perfekta inredningsdetaljer som både du och dina vänner kan ha nytta av! 

Nu när det är sommartider så är det mycket event, fester och annat där man behöver presenter, så här kommer fem olika tips på inrednigsdetaljer som är säkra kort!
Allt ifrån de senaste trenderna och stilrena klasssiska detaljer som passar alla, och till olika prisklasser.

1.  
  

Sphere Vas från ByOn: 699kr 

En stilren vas som är maffig  och verkligen blir vacker med en stor spreig bukett. En glasvas är nästan alltid ett säkert kort, det passsar till alla olika inredningsstilar och är neutral att kombinera till andra färger. När buketten inte längre är aktuell, sätt i ett större blockljus och använd som ljuslykta! Lite dyrare i pris, men perfekt att lägga ihop några stycken. Vasen finns även i mindre storlek i liknande design: Sensuous Vas: 499kr 

2. 
      

Rill Vas Amber, S från Nordal: 220kr

En bärnstenstonad glasvas med trendigdesign för en prisvärd summa. Snygg inredningsdetalj som man enkelt kan inreda med i många olika rum och möbler av olika sorter. Lite mer begränsad i färgval, men det är en riktig IT-Colour för den som gillar trender.  Vasen har en väldigt behaglig brun orange som passar till neutrala  svart/vita hem, där det blir en supersnygg utstickade färg klick. Finns flera vaser i samma serie i olika storlekar och former. HÄR

3. 

 

Charcoal Kruka S från Byon: 249kr   Charcoal Kruka L från ByOn : 349Kr

Svarta krukor med en rustik yta och en extra detalj med två små ringar längs sidorna för extra karaktär. Enkel att kombinera med andra inredningsdetaljer eftrsom den är svart. Precis som med kläder så matchar allt med svart. Prisvärda detaljer, den lilla krukan för 249kr och den större för 349kr. Ytterligare ett alternativ är att köpa dessa som ett par. Snyggt att inreda med inredningsdetaljer i samma serie. 

4. 

     

Carl-Johan lampa, Vit från olsson & Jensen 1389kr

Svamplampan som är en riktig super favorit och storsäljare, en design icon som passar i mångas hem. En dyrare present men klockren om man slår på stort eller om man är flera som köper present. Lampan är klockren att ha i vardagsrummet vid soffan eller på ett litet sidobord men även i hallen eller sovrumet. Snygg större detalj som dessutom ger belysning! Finns även i svart och guld, HÄR

5. 

       

Frost Ljuslykta L från Olsson & Jensen 265kr   Frost Ljuslykta S från Olsson & Jensen 155Kr

Smakfulla ljuslyktor i vitt och glas, snygga tillsamamans som ett par men även själva.  Smidiga att kombinera med andra detaljer tackvare dess neutrala färg och  (mellanting) storlekar som du snyggt kan kombinera med andra detaljer och bygga en snygg detaljgrupp.Dessa kan även användas som vaser, alla älskar ju multifunktionalitet.


Här va några få tips på vad som kanske passar till din present!  För att se flera tips kolla in våran TOPPLISTA, där våra storsäljare ligger.

Nu ä vi mitt i processen att skapa våra egna produkter, efter att ha drivit e-handeln med enbart andras kända varumärken har vi kommit fram till att vi vill satsa på egna produkter och bli ett eget varumärke: By Calixter.

Vi har dragit slutsatsen att det är just lampor som markant skiljer sig inom vår försäljning, och det kommer alltså att bli där vi börjar. Vi hoppas att kunna lansera våra nya egenproducerade lampor till hösten och dra igång till julhandeln. Designen är ännu ingenting vi går ut med, men det är en design som vi tror kommer bli en ny super hit i allas hem 2020.

Vi är nu i processen på att namnsätta lampan och väntar på ett första sample som skall skickas till oss från Kina. Håll ögonen här och på vår instagram för fler uppdateringar och vara först att se lampan Bolux! Som fått sitt namn från de latinska ordet för Ljus- Lux, som vi kombinerat med bo så tanken bakom namnet på lampa är bo-i-ljus och därför fick de heta Bolux. 
Trender som vi i inredningsbranschen tror kommer att stanna kvar och de som kommer att eskalera under 2020, de naturliga materialen och färgerna som beige, grått och brunt, med inslag av gult, och grönt. Inredning som går ton i ton samt ljust trä och råtting. De mörka industriella detaljerna har börjat blekna mot den mer klassiska skandinaviska inredningsstilen tillsammans med inslag från de bohemiska, med fransar, mönster och med mycket stora växter.

Nytt för i år är torkade växter, inte bara strån och grässorter som pampasgräs som verkligen blivit en stor hit på instagram, utan även blommor och hela buketter vilket är superkul och tacksamt för plånboken. Nya trender som träder fram är maffiga möbler och detaljer med inspiration från 1970 tal, med metall och trä ramar, i kombination med stora rundade eller fyrkantiga former på möbler. Tydligt ser vi detta på fåtöljer och soffbord och detta kräver ju helt klart större inredningsdetaljer och tablebooks att fylla upp maffiga soffbord och hela vardagsrum. Lampor och vaser ser man på trendiga piedestaler i raka fyrkantiga former, dessa har blivit ett tydligt kännetecken man kan se från 2019s inredningstrender.

Det nya är starka färgklickar, riktigt snyggt att kombinera ett helt neutralt rum i ljusa och beiga toner och placera färgstarka detaljer i centrum som en urläcker accentkulör! Tips på detaljer till detta har du nedan.

Att inreda ett rum med möbler är idag en självklarhet, fler och fler blir mer intresserade utav inredning generellt, inte bara möblerna utan även alla detaljer som prydnader, lampor, textilier, krukor och växter. Eftersom man i dagsläget får så mycket inspiration ifrån Sociala medier, influensers som lägger ner otroligt mycket tid och energi på att få till en snygg hemmamiljö för att posta på instagram och inredningsbloggar etc. På så sätt blir man mycket mer påverkad av inrednings hypen när man ser det konstant och blir inspirerad så fort man tar upp telefonen. 

Ge ett rum fina inredningsdetaljer som lyfter upp möblerna och ger rummet mer känsla och identitet, det är så många olika uttryck man kan skapa med olika sorters detaljer. Använd stora vaser, lampor, växter och ljusstakar för att ge en mer lyxig och pampig look, medans med mindre inredningsdetaljer ger en lite mer hemtrevlig och pysslig atmosfär, självklart man man styra över detta med olika material, färger och hur man kombinerar de olika detaljerna.

Jag som är utbildad inredningsstylist trixar otroligt mycket med hur man använder detaljer i kombination med möbler för att fylla upp och vad som passar till just de specifika rummen och möblerna, för att skapa rätt look och inreda snyggt med en rödtråd. Att byta inredningsstil är inget ovanligt för många, man blir lätt förälskad i de senaste trenderna och vill byta ut det gamla, det kan bli väldigt dyrt i stora mängder speciellt om man vill göra om och inreda i stora skalor. Hela Calixters upplägg bygger på att detaljerna gör så stor skillnad i ett rum, att med små medel skapa en helt ny stil. 
 
Tips på tre enkla inredningstips som kan ge ditt hem en helt ny inredningsstil. 
 
1. Inredningsdetaljer, allt ifrån krukor med nya växter, vaser på rätt plats, antingen fyllda med trevliga blommor eller trendiga torkade grässorter. Att välja nyan färger på inredningsdetaljer har stor inverkan på hur ett rum speglas. Man kan enkelt och snyggt skapa en rödtråd med detaljer som följer en viss stil, färg eller material. Samtidigt som man kan skapa en väldigt spretig look som inte håller en rödtråd om man tex blandar högt o lågt i färgskalan och material, det ger inte samma lyxiga känsla som när man tydligt kan se att någon har tänkt till och det faller in fint i blicken inget som "sticker i ögat".Ljusstakar och ljuslyktor är till fördel för där kan man även byta färg på stearinljusen och få en starkare ny look, det kan vara så enkelt som att gå från vita ljus till trendiga beige, ljushållarna fått ny sparkle. Jag rekommenderar att ha ett litet förvar för de inredningsdetaljer som inte står uppe, för när du köper något nytt så kanske det kan få liv i en gammal inredningsdetalj som du annars hade gjort dig av med. 
 
2. Kuddar, textilier som knyter samman färgerna till den förnyade looken, att blanda med rätt färger och mönster kan verkligen skapa ny utstrålning. Många blandar för mycket olika färger som inte håller en behaglig färgskala. När jag menar färgskala syftar jag på att några kuddar kan tex vara i grön och gul pastell och några i mörkblått i klassisk filt-mönster. Det är viktigt att de olika kuddarna håller en genomtänkt rödtråd och har tilltalande matchande färger och material, detta gäller oavsett om du har mörka, ljusa eller mönstrade kuddar. 
 
3. Posters, att byta posters eller bara ramen kan ge en helt ny helhet i rummet. Knyt ihop säcken och den röda tråden på din nya stil, med posters i rätta färger och motiv. De tidigare trenderna har varit mycket text motiv som börjar svalna lite nu, medans fotografier på både miljö och människor håller i stadigt, med ett större fokus på de grafiska posters gärna i beige toner. Just nu är det väldigt trendigt att använda passepartout, vilket inte alls var lika trendigt i vintras och förra hösten. Det är sådana små förändringar som att byta från svarta ramar till träramar med passepartout, på samma poster eller tvärtom, som gör att man i vardagen får en helt ny look och för små summor. 
 
Att inreda billigt behöver inte vara så svårt, hitta rätt inredningsdetaljer vi på calixter har utbud för alla olika prisklasser. Tillsamans med någon ny kudde och sväng om bland tavlorna så kan jag garantera att hela rummet kommer få ett mega lyft. Man behöver inte vänta tills "när man väl får råd" och byta ut allt i hemmet, utan börja smått och bygg på, det är de små förändringarna som tillslut ger en fantastisk helhet och det blir roligare att bo. 


En favorit detalj som verkligen har blivit en riktig supertrend är Carl-Johan bordslamporna från Olsson & Jensen, som finns i både neutrala färger som svart och vit, som passar alla inredningsstilar och enkelt går att kombinera till sina befintliga möbler och inredningsdetaljer. Sedan finns Carl-Johan lampan även i en supersnygg guld färg som verkligen blir en lookout i rummet för den som önskar det lila extra hos en inredningsdetalj förutom den ursnygga designen. 

Lamporna har en svamp liknade design i tunn metall, de tillverkade i två delar, en grund där ljuskällorna sitter, samt en överdel som man enkelt skruvar på. Att inreda med Carl-Johan kan vara lite utmanande, eftersom de är relativt stora med en total diameter på 50cm. Men det är även till dess fördel, då lamporna är lika snygga på ett sidobord, eller en snygg byrå. Men de kan även placeras på golvet eller en liten pall som en komplement till en möbel grupp, alternativt i en hall eller vid en trappa för att ge en extra dekorerad och väl planerad look. 
Lamporna finns nu även i en ny design som är ett nättare rakare alternativ, men som även håller sig inom den svamp liknande designen, Enzo som just nu finns i svart och vit, dessa tror jag blir nästa riktiga hit eftersom de är lite mindre och enklare att inreda med på flera smalare möbler som tv-bänkar sängbord etc.  Enzo lamporna är riktigt stilrena som snyggt passar att inreda med till många utav hemmets alla rum. När man inreder sitt sovrum är det viktigt att man har i åtanke att det skall vara en harmonisk och lugn plats för att man skall kunna sova skönt och lätt. Jag rekommenderar dova väggfärger, gärna lite mörkare dessutom då de inte reflekterar lika mycket ljus som tex vita väggar. Lampor i olika slag är en viktig inredningsdetalj i ett sovrum eftersom man vanligtvis inta har så många ytor att dekorara med prydnader tycker jag som inredningsstylist att det är väl prioriterat med snygga sänglampor eller en större taklampa för att ge sovrummet en mer lyxig look.

Trendiga vägglampor är att rekomendera de är ofta smidiga på många sätt, de tar inte upp bordyta vilket är bra om man inte har platsen för ett sängbord eller vill hålla de cleant. Dessutom erbjuder vi på calixter många vägglampor med en armaturarm som man kan justera sidledes för att bestämma vart man vill belysa, optimalt om man läser osv. Kombinera en bordslampa med en golvlampa/ vägglampa för att få en "design" känsla i rummet, det behöver inte vara symetriskt ge det en personlig touch och kombinera två favoriter bland lampornas alla olika former.

När man dekorerar med prydnader i ett sovrum är det viktigt att inte ha för mycket smått, ofta har man sina egna privata småsaker som smycken, böcker, glasögon krämer osv, för att försöka styla till de privata småsakerna rekomenderar jag förvaringsaskar eller en snygg skål, där förvarar du enkelt, smidigt och snyggt; smycken, klockor och annat på ett stilrent sätt där du vet vart allting finns. När det kommer till andra dekorativa prydnader så är det även att rekomendera stilrena inredningsdetaljer i neutrala färger för att enkelt få en harmonisk känsla i rummet. Större vaser i kombination med en härlig grön växt i en snygg kruka, ihop med en liten bordslampa i fönstret är allt du behöver för att få en stylad look i sovrummet dekorations mässigt. 


För att maximera sitt vardagsrum behöver man först veta vad man skall använda vardagsrummet till, bara en stor stor soffgrupp i samband till en tv, eller får det även plats en matgrupp? Möblera med trendiga soffor i sammet eller linne, designen skall vara relativt nätt och låg. Under både soffgruppen och sittgruppen rekommenderas en stor matta gärna en ljus silkes matta. Soffbord varieras mellan stora med svarta metallben eller flera olika då gärna i olika höjdnivåer. Med detta som bas kommer sedan alla detaljer, placera en stor vas med torkade växter och snitt på ett sideboard eller bänk. Dekorera med trendiga inredningsdetaljer med matt yta i naturfärger i kombination med tavlor i ljus trä ram med neutrala posters. Ge vardagsrummet en lyxig känsla med många stora växter. Inrednings detaljer i färgat glas är också något som är trendigt nu, vaser ljushållare i glas. Inred med mässings detaljer i kombination med varma toner och dova jordnära färger för att hitta rätt balans av alla olika material i vardagsrummet. 

1. Table books eller coffe table books som de även kallas, ni alla har antagligen sett dom lite varstans. Tips på trendiga table Books är, Kinfolk, Chanel, Tom Ford eller  stora allmänt snygga helfärgade böcker i trendiga färger, mjuka naturliga färger eller svart vita. Dekorera en bänk, sidobord soffbordet eller en byrå med en perfekt kombinerad grupp med böcker, den största underst och antigen kombinera två table books i samma storlek eller bygg som en "pyramid" variera mellan en bok, och 2-3 har du för många ser det för högt ut och blir mer som en pelare än en grund, som är tanken med table books. Placera snygga inredningsdetaljer på dina table books, antingen i en detalj trio, två detaljer eller en större detalj, låt de inte bli allt för trångt alla ska få plats med marginal på den översta boken. Eller så kan man dekorera med en detaljgrupp bredvid och låta böckerna bli som ett eget stilleben. 

Tips, trendiga table books är en relativt dyr detalj som kan kännas onödig för att bara använda dess utsida. Mitt tips till dig är att leta fram en gammal bok, finns mycket på second hand eller kanske hos en släkting. Tar du av omslaget är det oftast ett super snyggt textil omslag i varierande färger ofta svarta, som blir perfekta table books! 

2. Sammet, materialet sammet har verkligen blivit ett måste på så många olika inredningsplan, möbler som soffor, fåtöljer och matstolar skall bara i sammet, gärna då i en trendig färgskala som går ifrån beige-rosa-orange varma toner som ger ett riktigt lyxigt sken. Sammetsgardiner är också en supertrend, om du inte vill byta ut dina möbler så är gardiner en så enkel sak att ändra och man får en helt ny fräsch känsla i rummet. Om du har möjlighet är en takskenor till 
gardiner även en stark trend nu 2019. Gardinerna skall gå hela vägen upp i taket det ger en lyxig hotellig look och får även takhöjden att kännas mycket högre - och vem vill inte det? Annars kan man enkelt använda vanliga gardinfästen och stänger, sätt upp dem längst taket, men tänk på att lämna 1-3 cm upp till taket så att du kan lägga i gardinstången smidigt. 

3. Posters, trendiga posters våren 2019 är helt klart i ljusa motiv, en stark trend är posters med figurer och ansikten målade i svarta mjuka linjer. Andra trender inom tavlor och posters idag är att passepartout har kommit tillbaka, att man använder sig utav den vita ramen som finns i de flesta ramar. Stora som små, det ger en mycket mer ljusare och fräschare look, dessutom behöver man inte köpa lika stora posters och med den kostnaden man drar ner på kan man istället köpa flera posters till sitt tavelcollage. Collage med olika storlekar på ramar med motiv som går i en mjuk och behaglig färgskala allt ifrån cremiga jordnära färger till rosa och svartvitt såklart. Grafiska mönster och fotografier är som trendigast. 
Tips 1:

Mattor, att ha en matta under en möbelgrupp skapar en tydlig markering, detta är extra viktigt i stora rum med öppen planlösning tex, för att markera att här är "soff delen" markerar man med en stor matta och samma gäller en matgrupp oavsett hur stort matbord och med hur många platser de rymmer så är ger det en mycket mer lyxig, planerad och ombonad känsla med en stor matta.  För att få rätt storlek på mattan kan man tänka att stolarna ska få plats inskjutna snyggt och lägg på ca 20-30 cm för att få en riktigt snygg och lyxig matta. 

Tips 2:
Gardiner att ha långa gardiner längs sidan på fönstren ger en mycket mjukare look, oavsett om  du har vita väggar och vita gardiner så har det en mega effekt, en mjukare känsla i hela rummet, placera gärna gardinerna längs takhöjden för att få en lyxig och trendig look. När det kommer till hur du ska hänga dem, det är viktigt att dra ut gardinerna så att de inte täcker hela fönstret, en tumregel är att innerkant på gardiner skall endast täcka fönstrets karmar och inte mer än så för att släppa in så mycket ljus som möjligt! Det är väldigt trendigt att inreda med dubbla gardin längder då rekommenderar jag att dekorera med ett par ljusare gardiner närmast fönstren och sedan en mörkare nyans längst in, sammet och linne gardiner är extremt trendigt idag själv har jag kombinerat ett par ljusa beige linnegardiner längs fönstret och sedan ett par gardiner i sandgul sammet. 


Tips 3:
Växter, att ha stora gröna växter ger en stark känsla av liv i rummet och ger även en riktigt snygg kontrast med de gröna växterna till väggfärgen även mot väggdekoration som gardiner och tavlor. Placera växter på fler ställen än på fönsterbrädan för att få en dekorativ inredning. I en vanlig styling använder jag ca 3-5 växter per rum för att få till en levande inredning som man inte kan få till med bara stilla prydnader
Inredningstrender som har fastnat sedan tidigare år är helt klart de naturliga materialen och jordnära färgerna med en inslag av de skandinaviska träslagen som ger en fräsch, levande och rustik look. Håll det avskalat med lite maffigare inredningsdetaljer istället för många små detaljer. Inred med table books och ställ gärna en väl kombinerad detalj grupp på böckerna eller tidningar för att markera stillebenet.

Att blanda in växter och torkade kvistar & vass i olika storlekar och färger är en stark trend som man verkligen har sett på många olika trend forum och sociala medier.

Vårens färg: Rosa är verkligen den färgen man ser kommer bli störst både inom inredning och mode, ljusa, dåva coral liknande toner inte skrik rosa. Sedan har vi även gult som har varit en stark färg sedan två år tillbaka, den hänger fortfarande kvar, varm och len gul som den självklara senapsgul och pastellgul nu till vårens ljus.
Vilket fantastik start på inredningsåret 2019 att gå på formex och få gå runt och spana på det nya trenderna inom design och inredning för spring & summer collections. Vi såg ett genomgående tema med fortsatt mycket färg i gult, rödrosa toner och de jordnära färgerna hänger självklart kvar. Mönster och matta ytor är fortsatt stadiga även i år likaså mässingsdetaljer speciellt på lampor och möbler. Ett måste är inredningsdetaljer med dekorerad yta som påminner om koraler eller annat som ger djup och sticker ut. Ljuslyktor och andra detaljer ser man mer och mer i glasmaterial gärna med lite djupa mönster eller bubblor.

Vi har såklart förberett oss länge för detta och i och med att vi växer så det knackar har vi köpt in en hel del inredning och dekoration som vi tror blir starka trender under året. En av våra starka favoriter och Göteborgs-vänner By ON interior hade helt klart en av dem snyggaste montrarna med många nyheter och galet snygga inredningsdetaljer.

Det fanns så otroligt många leverantörer på plats så det fanns knappt tid att hinna kunna att kolla på all fin inredning som fanns, men vi hann besöka allt av vårt intresse.

Så nu efter formex 2019 kommer det komma in mycket av våra favoriter från mässan här i vår butik vilket är superkul! Fanns så otroligt mycket roligt oavsett om det var bordslampor, taklampor, dekoration, krukor, vaser eller ljusstakar! Vi på Calixter tror absolut att detta kommer bli ett kanon år inom inredning och dekoration och gillar starkt de trender vi sett än så länge av 2019 och vad Formex mässan hade att erbjuda.


Storyn om CalixterR
edan 2017 fick vi idén att börja sälja inredningsdetaljer online och nu ett år senare är de i full gång med lager och kontor i Mölndal för att fullfölja vår dröm.
Tyra, Baldvin & Fredric är ansikterna bakom hemsidan Calixter.se där vi fokuserar på att sälja dekoration, lampor och inredningsdetaljer till hela landet.
Alla tre fyller en specifik roll i bolaget. Baldvin Ahlander har lång erfarenhet av fotografering, E-handel och webbdesign, samt att han ansvarar för allt som har med logistiken att göra. Tyra Matsdotter som tidigare har jobbat som inredare och homestylist är produktansvarig och står för inköp samt styling inför fotograferingar där hon tar mycket nytta av sina tidigare yrkeserfarenheter.


Marknadsföring och sökoptimering har VD:n Fredric Lindqvist intresserat sig redan under sin gymnasietid då han läste info-media teknik i kungsbacka.
Vi på Calixter lägger mycket fokus på kunden skall känna en helhet i produkterna och ger dig gedigna  inredningstips till varje produkt de köper.
Tyra Matsdotter som har hand om de dagliga instagram inläggen, ser att det är viktigt att bygga ett varumärke och försöka synas så mycket som möjligt både på google, sociala medier och via samarbeten med influencers. Vi försöker alltid hitta nya vägar att nå ut till inrednings intresserade och framtida kunder.


Härmed inviger vi bloggen där ni kommer kunna läsa er till nyheter, inredningstips, stylingtips och annat smått & gott om oss på Calixter.